Dalheimers Hus Träffpunkt

Webbinnehållsvisning (JSR 286)

Visa meny
Läser in...

Kultur på Dalheimers hus

Person som dansar under klubbkvällen.

På Dalheimers hus är kultur en självklar del av verksamheten, både till vardag och fest.

Ena gången kan det vara en finstämd sopplunch på dagen, och på kvällen kan hela huset svänga till tonerna av rockmusik på Klubb Dalheimer. En annan gång kan storbandsjazzens vänner få njuta, eller så kan du befinna dig på en bildresa från något av världens alla hörn. Gemensamt är att i huset utan trösklar är alla välkomna!

Du kan se bilder från vårens kulturprogram på facebook.

Dalheimers hus på facebook.

Anmäl dig till kultur aktiviteterna här.

Kultur kalendern för våren 2014!

Nytt år. Nya möjligheter. Nya upplevelser. Nya intryck. Det som aldrig ändras är vår ambition att vara ett hus för alla, enligt vårt motto: Dalheimer – huset utan trösklar. Vi vill roa, ibland oroa, väcka känslor, men aldrig vara tråkiga.

Nya arrangemang kommer att dyka upp under våren. Följ oss på www.facebook.se/dalheimershus.

Om du vill visa världen din konst, så bokar du plats på vår gallerivägg Fritz.

Kulturkalendern våren 2014

Välkommen till familjedagar på Dalheimers hus.

Åter igen är det dags att fylla möjligheternas hus med barnsligt nyfikna i alla åldrar. Två dagar fyllda med sagor, musik, och eget skapande. På söndagen kan man passa på att ta påskbadet på vårt Aquadisco.

15 april Världen i en påse - sagoföreställning för liten och stor.

Ta med dig din gamla morfar, ditt lilla barnbarn, din pigga farmor, ditt trötta barn, din gulliga mormor, ditt lilla busfrö, din glada farfar, din stora dotters pojk eller sonflicka och kom på en sagostund för alla generationer och åldrar. Kiriaki Christoforodis som är en muntlig berättare, berättar sagor från världens alla hörn. Välj mellan att komma klockan 10.00 eller klockan 13.00 eller varför inte vara med och lyssna två gånger!

15 april Språka med Musik.

Här får du upptäcka och uppleva musik genom att sjunga, dansa och se en magisk miljö. Tillsammans ger vi oss, föräldrar och barn, ut på en spännande resa i musikens tecken. Barnen får träffa en liten apa som heter ”Chico”. Han pussas och kramas och för de som inte vill pussas och kramas blir det en ”give me five”. Varje barn skall bli synliggjort och bekräftat. Teresa Hedborg är förskolelärare och arbetar som musikpedagog inom El Sistema. Hon arbetar med musik i lustfyllda och fantasifulla miljöer där barnen får använda alla sina sinnen. Välj mellan att komma klockan 11.30 eller klockan 14.30 eller var med två gånger!

16 april När jag skapar, skapas jag! – under dagen får ni prova på olika skapartekniker.

Det blir en lustfylld dag där du kan prova att måla stort och ta ut svängarna. Kanske vill du hellre vara skulptör för en dag och bygga på ett stort gemensamt pappersbygge. Teknikerna är lätta och alla kan vara med – far, mor och lillebror, syster yster och kära faster. Dessutom kan du smycka och pynta en hatt som sedan i slutet av skaparverkstan visas upp i en hattparad. Kom och var med! Det blir kul! Konstnärerna Susanne Thornell och Monica Funck med många års erfarenhet, ser till att alla får utlopp för sin skaparglädje. Välj mellan: Morgonverkstad 10.00–12.00 och hattparad 12.15 eller eftermiddagsverkstad 14.00-16.00 och hattparad 16.15. Ålder: 0–100 år.

20 april Aquadisco.

Du kommer med glädjen, vi fixar bassäng, musik, ballonger och lite roliga vattenleksaker. Vi bjuder på dricka och lite att äta. Eftersom bassängen rymmer max 30 personer behöver vi veta om du kommer. Anmälan skickas till Thomas Kollberg. Ålder: för barn 7–11 år. Klockan 13.00-16.00.

När hungern sätter in under dagarna, kan vi tipsa om att restaurang Fritz har gräddat härliga pannkakor...

Programmet till Familjedagarna läser du här

16 april Kafé Dalheimer Salamander.

Salamander är en trio som spelar en blandning av tidig musik och folkmusik från olika delar av världen. En kväll för alla som är nyfikna på musik som går utanför ramarna. På scen Marita Johansson, Jonas Liljeström och David Odlöw.  

Kaféet öppnar 18.00 Musiken börjar 18.30 Entré : 100 kronor

Programmet till Salamander läser du här.

22 april Sopplunch - Hur kan vi tillsammans göra Göteborg till en ännu bättre stad

Therese Brusberg som är projektchef för Göteborg 2021 berättar mer om planerna på väg till Göteborgs 400-årsjubileum. Missa inte tillfället att spana in i framtiden! Arrangemanget sker i samarbete med ABF Göteborg. Restaurang Fritz ser som alltid till att magen får sitt.

Soppan börjar serveras klockan 11.45 Entré inklusive soppa 95 kronor.

Programmet till ovanstående läser du här.

24 april Sopplunch Framtidens Göteborg.

Hur kommer vår stad att utvecklas? Var skall vi bo? Kommer det att finnas arbete? Blir det en integrerad eller segrerad stad? En representant från Göteborg2021 ger oss några svar.

Soppan börjar serveras 11.45 Entré: 95 kronor

25 april Klubb Dalheimer med Pepperland

Pepperland är kära gäster här på Dalheimers hus. Är helt objektivt sett världens bästa Beatlescoverband. Denna åsikt delas av den legendariske Beatlesproducenten George Martin. Kvällen blir ett pärlband av Beatles klassiker. 

Bar & buffé öppnar 19.30 Bandet börjar spela 20.30 Entré: 185 kronor

Programmet läser du här

9 maj Dans & Discokväll 

Välkommen till en kväll i dansens tecken. På scen står Sign Up och mer band är på G. Kvällen är ett samarbete mellan Eldorado, Passalen, Lots för barn och Dalheimers hus.

Bar & Buffé öppnar klockan 18.00 Dansen börjar 19.00. Entré: 125 kronor

Programmet till Dans &Discokvällen läser du här

14 maj 14 år till salu 

Pjäsen ” 14 år till salu” är fritt dramatiserad efter författaren och journalisten Caroline Engvalls bok med samma namn.
Den handlar om hur en ung tjej som efter en våldtäkt börjar använda sex som ångestdämpning.
Målet med föreställningen är att skaka om och sprida kunskap om vad sex som självskadebeteende är.
Efter pjäsen håller Caroline Engvall en föreläsning och fördjupad diskussion om ämnet.
Pjäsen är regisserad och dramatiserad av Isabel Hillborg och den unga tjejen spelas av Catharina Gallon.

13.00 – 16.00 Entré: 395 kronor.

Programmet till 14 år till salu läser du här

15 maj Kafé Dalheimer med Majornas 3dje Rote. 

Våren har kommit och ett säkert vårtecken är att vi rundar av säsongen med det mest göteborgska av alla band: Majornas 3dje Rote. En orkester man aldrig kan få mycket av!

Kaféet öppnar 18.00 Bandet börjar spela 18.30 Entré 100 kronor

Alla arrangemang sker i samarbete med ABF Göteborg. Biljetter köps och hämtas i vår reception på Slottsskogsgatan 12. Du kan också boka på www.goteborg.se/dalheiemrshus, eller på telefon 031- 367 97 52 eller via e-post thomas.kollberg@socialresurs.goteborg.se

21 maj Kafé Dalheimer vinprovning i rosa

Vi går mot ljusa sommarkvällar och vad kan vara mer somrigt när det gäller dryck än rosévin? Denna gång guidar Robert Elf oss in i rosévinernas värld, som för inte så länge sedan sågs över axeln, men som nu har blivit det trendigaste bland viner. Vinprovning i rosa. Inte nog med att det blir vinprovning, det blir också en tallrik med lite tilltugg som passar till vinerna. Föranmälan krävs – anmäl dig senast 16 maj. Ange i din anmälan om du vill ha vegetariskt tilltugg.

Vinprovningen börjar kl 18.30, pris 195 kronor. Arrangemanget sker i samarbete med ABF Göteborg. Biljetter köps och hämtas i vår reception på Slottsskogsgatan 12. Boka på www.goteborg.se/dalheimershus, 031-367 97 52 eller via e-post till Thomas Kollberg.

Programmet till vinprovning i rosa.

Kontakta oss.

Vid frågor skicka epost till kulturansvarig Thomas Kollberg.
Du kan ringa växeln på telefon 031-367 97 52 så kopplar de dig.

Senast uppdaterad 2014-04-16