Länk till sidan
Dalheimers Hus Träffpunkt

Webbinnehållsvisning (JSR 286)

Visa meny
Läser in...

Kultur på Dalheimers hus

Person som dansar under klubbkvällen.

Är en naturlig del av husets verksamhet. Vi vet att kultur är friskvård, och att gemensamma kulturupplevelser bidrar till möten mellan människor, oavsett livssituation och tar bort barriärer och fördomar. Dessutom vet vi att om man har roligt tillsammans så mår man bättre, både till kropp och själ.

Det kan vara en finstämd sopplunch på dagen, och på kvällen kan hela huset svänga till tonerna av rockmusik på Klubb Dalheimer. En annan gång kan storbandsjazzens vänner få njuta, eller så kan du befinna dig på en resa i bilder från något av världens alla hörn. Gemensamt är att i huset utan trösklar är alla välkomna!

Du kan se bilder från vårens kulturprogram på facebook.

Dalheimers hus på facebook.

Galleri vägg

Nya möjligheter. Nya upplevelser. Nya intryck. Det som aldrig ändras är vår ambition att vara ett hus för alla, enligt vårt motto: Dalheimers hus – huset utan trösklar. Vi vill roa, ibland oroa, väcka känslor, men aldrig vara tråkiga.

Om du vill visa världen din konst, så bokar du plats på Fritz galleri vägg. Kontakta Thomas Kollberg 0707-85 46 03 eller Stefan Ganestam 0767-70 89 46.

Boka biljett här

Biljetter köper du i vår reception på Slottsskogsgatan 12. Du kan boka på länken ovanför eller så ringer du till receptionen på 031-367 97 52. Det går också bra att skicka e-post till  thomas.kollberg@socialresurs.goteborg.se

28 januari Kafe Dalheimer visar filmen Tusen Bitar

”Elvis Presley fick mig att börja sjunga, The Beatles att spela gitarr, Bob Dylan att bry mig om lyriken i rockmusik och Mikael Wiehe att skriva egna sånger” Björn Afzelius Missa inte denna berörande och gripande film av Magnus Gertten och Stefan Berg som gjort ett unikt porträtt som visar nya sidor hos en lika motsägelsefull som folkkär artist. Innan och efter filmen kommer musikerna Ole Moe och Bo Andersson att bjuda på sina tolkningar av kända och okända låtar av Björn Afzelius. Som alltid kan du köpa dryck och snacks i restaurang Fritz.

Kafet öppnar portarna 17:30. Musiken börjar 18:00 och filmen börjar 18:30
Entré 100 kronor. 

Läs programmet här

11 februari Kafe Dalheimer Kultur Quiz

Årets första quiz går i kulturens tecken. Trion Shelton, Kollberg och Hall står som vanligt för frågandet. Från Mr Shelton kan vi vänta oss frågor om högt och lågt i konstens värld. Den mer litterärt lagda Fru Hall kommer främst att testa era kunskaper när det gäller böckernas värld och Herr Kollbergs har förkärlek för populärkultur. Men vem vet hur denna frågvisa trio tänker? Säkert är att de har frågorna och ni kära publik sitter inne med svaren. Som alltid gäller det att bli kvällens besserwisser!

Kafet öppnar portarna 18.00 och quizen 18.30. fri entré som alltid på quiz.

Läs programmet här.

12 mars Sopplunch med hyllning till Evert Taube

Vissa traditioner skall man inte bryta. Återigen välkommnar vi Christer Ågren och K-G Malm som med sitt personliga och kärleksfulla sätt tolkar och hyllar dagens födelsedagbarn Evert Taube.

Soppan serveras från klockan 11.45 föreställningen klockan 12.00. Entré 100 kronor.

Läs programmet här

Kontakta oss.

Vid frågor skicka epost till kulturansvarig Thomas Kollberg.
Du kan ringa växeln på telefon 031-367 97 52 så kopplar de dig.

Senast uppdaterad 2015-01-28