Dalheimers Hus Träffpunkt

Webbinnehållsvisning (JSR 286)

Visa meny
Läser in...

Kultur på Dalheimers hus

Person som dansar under klubbkvällen.

r en naturlig del av husets verksamhet. Vi vet att kultur är friskvård, och att gemensamma kulturupplevelser bidrar till möten mellan människor, oavsett livssituation och tar bort barriärer och fördomar. Dessutom vet vi att om man har roligt tillsammans så mår man bättre, både till kropp och själ.

Det kan vara en finstämd sopplunch på dagen, och på kvällen kan hela huset svänga till tonerna av rockmusik på Klubb Dalheimer. En annan gång kan storbandsjazzens vänner få njuta, eller så kan du befinna dig på en resa i bilder från något av världens alla hörn. Gemensamt är att i huset utan trösklar är alla välkomna!

Du kan se bilder från vårens kulturprogram på facebook.

Dalheimers hus på facebook.

Kultur kalendern för hösten 2014!

Nya möjligheter. Nya upplevelser. Nya intryck. Det som aldrig ändras är vår ambition att vara ett hus för alla, enligt vårt motto: Dalheimer – huset utan trösklar. Vi vill roa, ibland oroa, väcka känslor, men aldrig vara tråkiga.

Om du vill visa världen din konst, så bokar du plats på vår gallerivägg Fritz.

Biljetter köps och hämtas i vår reception på Slottsskogsgatan 12. Du kan boka på länken nedanför eller så ringer du till receptionen på 031-367 97 52. Det går också bra att skicka e-post till  thomas.kollberg@socialresurs.goteborg.se

Kultur- och Klubb- kalender för hösten 2014

Boka din biljett till Kafé Dalheimers här.

10 september - Kafé Dalheimers presenterar Vier Brillen

Hisingens nationalorkester Vier Brillen firar i år 20-års jubileum. Detta firas med stor jubileumskonsert med de allra bästa låtarna från de första 20 åren. Svängig musik, underfundiga texter och undermåliga vitsar.

Kafeét öppnar 18.00 och Vier Brillen börjar spela 18.30. Entre: 100 kronor.

Här kan du läsa programmet

16 september Sopplunch Sjöfarts staden Göteborg.

Sjöfartsstaden Göteborg befinner sig i ständig förändring. Och överallt har fotografen Sten Zackrisson varit. Under de senaste femtio åren har han gång på gång gått ut för att fotografera stadens hamn, kvarter, gator och torg – med ett speciellt öga för de rivningshotade miljöerna. Välkomna till en sopplunch där bilder från ett många gånger försvunnit Göteborg står i centrum . Restaurang Fritz ser till att magen får sitt.

Soppan serveras klockan 11.45 föredraget börjar klockan 12.00. Entré inklusive soppa 95 kronor.

Här kan du läsa programmet

24 september Kafé Dalheimers Mat-Quiz med Mellgren & Co

Äntligen dags för höstens första Quiz! Denna gång är temat mat och dryck. Testa dina kunskaper och bli kvällens besserwisser. Vår eminente köksmästare Kent Mellgren har satt ihop kluriga frågor om allt ifrån varför det heter Janssons frestelse till vad bräsering egentligen betyder. Till sin hjälp har han Lisa Hall från vårt bibliotek som blandar in litteraturen i maten och som alltid är vår egen Thomas Kollberg med och rör om i grytan. Kanske kommer vi även få höra köksmästaren framföra en kulinarisk visa eller två?

Kaféet öppnar 18.00 och Quizen börjar 18.30. Fri entré som alltid på Quizen.

Här kan du läsa programmet

1 oktober Kafé Dalheimers presenterar Den Fule

Den Fule har länge varit kända som en av de mest spännande folkmusikgrupper i Skandinavien. Den Fule kombinerar traditionell nordisk folkmusik med influenser från rock, jazz och world music - att skapa en unik brygd av oemotståndlig kraft och glädje att spela.

Jonas Simonson - flöjter, basklarinett, Sten Källman - saxofoner, slagverk, Henrik Cederblom - gitarr, fiol, Stefan Bergman - elbas, gitarr och Christian Jormin - trummor, slagverk.

Kaféet öppnar 18.00 och Den Fule börjar spela 18.30. Entré 100 kronor.

Här kan du läsa programmet

22 oktober Kafé Dalheimers Proggens 70-tal ur vårt perspektiv

Proggkväll med Thomas Landahl, Peter Söfelde och Göran Blomgren. Massor med musik varvat med ljuvliga bilder och berättelser från tre herrar som var med.

Kaféet öppnar 18.00 och Bandet börjar spela 18.30 Entré 100 kronor.

Här kan du läsa programmet

Kontakta oss.

Vid frågor skicka epost till kulturansvarig Thomas Kollberg.
Du kan ringa växeln på telefon 031-367 97 52 så kopplar de dig.

Senast uppdaterad 2014-09-17