Länk till sidan
Dalheimers Hus Träffpunkt

Webbinnehållsvisning (JSR 286)

Visa meny
Läser in...

Kultur på Dalheimers hus

Person som dansar under klubbkvällen.

Är en naturlig del av husets verksamhet. Vi vet att kultur är friskvård, och att gemensamma kulturupplevelser bidrar till möten mellan människor, oavsett livssituation och tar bort barriärer och fördomar. Dessutom vet vi att om man har roligt tillsammans så mår man bättre, både till kropp och själ.

Det kan vara en finstämd sopplunch på dagen, och på kvällen kan hela huset svänga till tonerna av rockmusik på Klubb Dalheimer. En annan gång kan storbandsjazzens vänner få njuta, eller så kan du befinna dig på en resa i bilder från något av världens alla hörn. Gemensamt är att i huset utan trösklar är alla välkomna!

Du kan se bilder från vårens kulturprogram på facebook.

Dalheimers hus på facebook.

Gallerivägg

Nya möjligheter. Nya upplevelser. Nya intryck. Det som aldrig ändras är vår ambition att vara ett hus för alla, enligt vårt motto: Dalheimers hus – huset utan trösklar. Vi vill roa, ibland oroa, väcka känslor, men aldrig vara tråkiga.

Om du vill visa världen din konst, så bokar du plats på Fritz gallerivägg. Kontakta Thomas Kollberg 0707-85 46 03 eller Stefan Ganestam 0767-70 89 46.

Boka biljett här

Biljetter köper du i vår reception på Slottsskogsgatan 12. Du kan boka på länken ovanför eller så ringer du till receptionen på 031-367 97 52. Det går också bra att skicka e-post till  thomas.kollberg@socialresurs.goteborg.se

Kultur- & Klubb- kalendern våren 2015

Nu är kultur- och klubb- kalendern äntligen här! Vi har som vanligt ett späckat program med soppluncher, kafe kvällar och klubbkvällar. Vi hälsar såväl gamla som ny besökare välkomna till vårens evenemang.

Läs programmet här

Familjedagar 31 mars – 2 april

Dags igen att fylla möjligheternas hus med barnsligt nyfikna i alla åldrar. Två dagar fyllda av bio, teater, musik och dans. Allt med fri entré. När hungern sätter in under dagarna, kan vi tipsa om att restaurang Fritz har gräddat härliga pannkakor.

Tisdag 31 mars 
10.00 MaxiMus Tobias Musikteater
14.00 Longkalsong Maten är klar

Onsdag 1 april 
10.00 Skrattkorven och Surstruten
13.30 BIO Cirkus Imago – en chans på miljonen

Torsdag 2 april 
10.00 – 12.00 Ansiktsmålning i biblioteket 
Vinnarna i veckans teckningstävling koras.

Läs programmet här

8 april Sopplunch - Vi firar romernas nationaldag

Just nu pågår en intensiv debatt om romer och deras situation i Sverige. Åsikterna är många och nu har du chansen att få mer kunskap om romer, deras historia och hur det är att leva som rom idag. Ajten Berlafa är själv rom och har bott i Sverige sedan 60-talet. Hon arbetar som tolk och är den enda i Skandinavien som behärskar alla de stora romska dialekterna. Ajten kommer att berätta om romernas kläder, kultur, historia och situation. Vi får lära oss romska recept och i en frågelek se vad vi kan om romer. Samir Mehmed och hans band kommer att se till att lunchen svänger musikaliskt.

Entré 100 kronor Biljetter köps och hämtas i vår reception på Slottsskogsgatan 12.
Alla arrangemange sker i samarbete med Studieförbundet ABF i Göteborg.

Läs programmet här

8 april Musik Quiz

Som ni märker, så är vi väldigt förtjusta i frågesport. Kvällen quiz handlar om musik från 1950 – talet till våra dagar. En fråga kan vara vem som gjorde originalet till Animals hit ”Bring it on home to me” Kvällens frågeställare får bli en överraskning – men missa inte att visa världen vem som kan mest om musik!

Kaféet öppnar 18.00. Quizen börjar 18.30. Fri entré

Läs programmet här

17 april Klubb Dalheimer Rewind The 70´s

Backroom Concert -70-talslåtar med hjärta, sväng och spelglädje härskar på Klubb Dalheimers scen denna fredag! Karin Klingenstierna med band spelar musik av Joe Cocker, Carole King, Janis Joplin, Simon & Garfunkel., Stevie Wonder, Beatles, Joni Mitchell m fl. Digga, dansa, sjung med!
Karin Klingenstierna, sång, Lars Moberg, gitarr och sång, Peeter Wiik, gitarr och sång, Matz Nilsson, bas, Per Boqvist, trummor.
Entre 200 kronor inklusive buffé.
Biljetter köps och hämtas i vår reception på Slottsskogsgatan 12.

Läs programmet här

22 april Kafe Dalheimer - Owe Thörnqvist

Givetvis handlar det om Owe Thörnqvist, musikanten och ordtrollaren som i år firar sin 86:e födelsedag. Han gick som ung man till sjöss och kom hem laddad med rytmer och rock´n roll i från USA, Sydamerika och Karibien. Åter hemma i Uppsala skrev han och framförde banbrytandesånger som sedan länge är klassiska, som den vindlande historien om Albin och Pia, eller sången om mannen som inte har några pängar, men väl en liten husvagn som han köpte “utav misstag förrgår kväll”. För att inte tala om det pedagogiska anslaget i Alla barn i början cha-cha. Smilbanden får således välbehövlig gymnastik, men det finns även plats för mer allvarliga nummer, som den bitterljuva kärleksballaden När min vän. Musikaliskt spänner Bitar av Owe från rena rama bonnarocken till både jazz och visa.

22 april klockan 18.30. Entré 100 kronor.

Läs programmet här

24 april Dans och Discokväll Bellaroush

Dags igen för en svängig kväll på Dalheimers hus. Tillsammans med Eldorado och Lots för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning bjuder vi åter in till en kväll fylld av glädje och musik.
Restaurang Fritz ser till att förrådet är laddat med läsk och korv med bröd.
Bellaroush spelar allt från tårdrypande soulballader, energiska och engagerade upptempolåtar i baktakt till suggestiv, elektronisk reggae med inslag av hiphop. Av bandets sju medlemmar så sjunger fyra och stämsången bär upp låtarna och ger texterna om styrka, svaghet, känslor, kärlek, solidaritet, uppror och revolution den kraft de förtjänar.”

Läs programmet här

6 maj Majornas 3:dje rote

Visa traditioner skall helt enkelt inte brytas. Därför kommer återigen Majornas 3: dje rote (ett av våra absoluta favoritband) hit till oss på Dalheimers hus för att fira in våren. Göran Berg: gitarr, dobro, mandolin, sång - Lasse Gustafsson: durspel, fiol, sång - Göran Premberg: fiol, sång - Stefan Kirschhoff. Bas, sång - Thomas Sjöstrand: slagverk, sång.

Vi öppnar 18.00 och bandet börjar spela 18.30. Entre 100 kronor.

Läs programmet här

Kontakta oss.

Vid frågor skicka epost till kulturansvarig Thomas Kollberg.
Du kan ringa växeln på telefon 031-367 97 52 så kopplar de dig.

 

Senast uppdaterad 2015-03-27