Dalheimers Hus Träffpunkt

Webbinnehållsvisning (JSR 286)

Visa meny
Läser in...

Aktuella konferenser och föreläsningar på Dalheimers hus

Konferens i Dalheimerssalen Foto Peter Svensson

Konferens- och föreläsningsverksamheten är ett självklart forum och en given mötesplats för alla som är intresserade av att ta del av och förmedla de senaste rönen inom funktionshinderområdet.Vi kan också vara din partner i gemensamma konferensarrangemang, i allt från idé till genomförande.

8 maj utbildningsdag Huntingtons sjukdom

Hur kan vi bäst hjälpa personer med Huntingtons sjukdom? Välkommen till en utbildningsdag för dig som arbetar nära personer med sjukdomen.Målsättningen med dagarna är att ge ökade kunskaper om Huntingtons sjukdom och hur man skapar god struktur och omvårdnad för personer med sjukdomen och deras anhöriga. Målgruppen för dagarna är personliga assistenter, personal inom hemtjänsten, gruppboenden och övriga som arbetar nära personer med Huntingtons sjukdom.

Föreläsare under dagen 
Psykiatrisköterskan Carina Hvalstedt, Socionom Anna Lindfors. Båda arbetar på Dalheimers hus, social resursförvaltning/Göteborgs Stad, inom projektet ”Barn som anhörig” Leg psykolog Ulrika Höstrey-Ugander som arbetar på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, klinisk genetik.

Praktisk information
Plats: Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 12 i Göteborg. Kostnad: 995 kronor exklusive moms. I priset ingår föreläsningar, lunch och förfriskningar.

Läs programmet här

Anmäl dig här

14 maj Välkommen till pjäsen 14 år till salu

Pjäsen 14 år till salu är fritt dramatiserad efter författaren och journalisten Caroline Engvalls bok med samma namn. Den handlar om en ung tjej som efter en våldtäkt börjar använda sex som ångestdämpning. Målet med föreställningen är att skaka om och sprida kunskap om vad sex som självskadebeteende är. Efter pjäsen håller Caroline Engvall en föreläsning och fördjupad diskussion om ämnet.

Pjäsen är regisserad och dramatiserad av Isabel Hillborg och den unga tjejen spelas av Catharina Gallon.

Läs mer här

Anmäl dig här

23 maj Välfärden i den nya svenska modellen

Göra klipp, Skapa klyfta, Stå i skuld, betala skatt. Del i sociapolitiks 20-års jubiléum. Föreläsare: Kent Werne och Olav Fumarola Unsgaard, redaktörer för ”Den stora omvandlingen En granskning av välfärdsmarknaden”, Leopard förlag 2014 Kajsa Ekis Ekman, författare till ”Skulden, Eurokrisen sedd från Aten”, Leopard förlag 2013. Moderator: Maria Wallin, redaktör SocialPolitik Kostnad: 350 kronor exklusive moms för yrkes-verksamma. Kostnadsfritt för studenter vid Göteborgs universitet och deltagare inom Arvsfondsprojektet SocialAktion.nu Anmälan: Senast fredagen 16 maj. Maila till: thomas.kollberg@socialresurs.goteborg.se. Glöm inte att ange fakturerings-adress inkl organisationsnummer.

Programmet för dagen

14:e Västsvenska kommunikationskarnevalen 2-3 juni 2014

Välkommen till den 14:e Västsvenska kommunikationskarnevalen Karnevalens grundtanke är som alltid att vara ett forum och en mötesplats för alla som verkar och arbetar inom området funktionsnedsättning. Fokus ligger på kommunikation och årets konferens har som huvudtema: Kommunikativ tillgänglighet för alla! 

Liksom tidigare avslutas första dagen med en festmiddag (Ingår inte i konferensavgiften – se separat anmälan). En konferens är också möten och umgänge. Många goda idéer föds under avspända former. Sen är det ju aldrig fel att ha trevligt tillsammans efter intensivt kunskapsinhämtande under dagen.

Läs programmet här

Läs mer om vilka utställare som kommer på mässan.

Anmäl dig här

Restaurang Fritz menyer våren 2014  

Här nedan kan du titta på våra olika menyer som du kan välja bland. Vi är gärna din samarbetspartner vid planeringen av konferens, föreläsning eller avtackning.

Restaurang Fritz bankett meny för våren 2014

Restaurang Fritz konferensmeny för våren 2014

Restaurang Fritz buffé meny för våren 2014

Kontakt person

Thomas Kollberg telefon 031-367 97 52

 

Senast uppdaterad 2014-04-16