Länk till sidan
Västsvenska paketet

Webbinnehållsvisning

Actions

Västsvenska paketet – ett språng för framtiden

Fram till år 2028 görs en rad storsatsningar på kollektivtrafik, järnvägar och vägar i Göteborgsregionen. Det är nödvändigt för att ett växande Göteborg ska kunna möta framtiden på ett hållbart sätt.

Vad betyder paketet för Göteborg?

Målet med Västsvenska paketet är att kunna erbjuda en god livsmiljö, mer konkurrenskraftig kollektivtrafik (Västlänken bland annat) anpassad till vår växande stad (vi är snart en liten storstad) och för att stärka näringslivets konkurrenskraft. 

För Göteborgs del behövs paketet för att kunna erbjuda en livskraftig, attraktiv, grön och tät stad. Göteborg är huvudstad i regionen, ett växande antal människor rör sig in och ut ur staden och inne i stadens kärna – det ska vara lätt att transportera sig på ett miljövänligt sätt. 

Transportsystemet behöver vara effektivt eftersom att vi vill att fler människor ska kunna och vilja arbeta, besöka, vistas och bo i Göteborg.

Västsvenska paketet är ett samarbetsprojekt mellan Västra Götalandsregionen, Göteborgs stad, Göteborgsregionens kommunalförbund, Landstinget Halland, Västtrafik samt Trafikverket.

Västsvenska paketets frågelåda

Hittar du inte svar på dina frågor så kan du ställa dem direkt, till frågelådan för Västsvenska paketet.

Senast uppdaterad 2015-04-29
Complementary Content
${loading}