Länk till sidan
Nygårdsskolan Grundskola

Webbinnehållsvisning

Actions

Nygårdsskolan F-9

På Nygårdsskolan lägger vi tyngd vid att eleverna ska lära sig att kommunicera. Foto: Elisabet Omsén

Nygårdsskolan ligger i Billdal och har cirka 500 elever från förskoleklass till årskurs 9. Det finns ett fritidshem på skolan.  Skolan ligger nära havet och Billdals park och vi utnyttjar regelbundet fotbollsplaner och intilliggande ishall.  Vårt mål är att eleverna på Nygårdsskolan ska kunna se tillbaka på en trygg och lärorik skoltid fylld av goda och glada minnen.

Tal av elev på sommaravslutningen 2015

Nygårdsskolan... vad kan man egentligen säga? Jag kommer aldrig glömma den första dagen, när jag började i den välkomnande klassen 6C. Det var 4 år sedan. Sen dess har otroligt mycket hänt och klasserna har kastats runt, men trots allt så har alla nior känts som en enda stor klass.

Den kanske inte är de halvt slitna lokalerna som gör det men de härliga kompisarna, de kärleksfulla lärarna och den otroliga Nygårdsandan som gör Nygård till rätt skola för mig.

Om man blickar tillbaks över dessa till synes 4 långa år, inser man, eller i alla fall jag, att de in alls är lika långa som man tror från början. Tiden har gått sjukt snabbt och nu när tiden här på Nygård närman sig slutet har jag instett något jag aldrig tidigare ens tänkt. Jag kommer att sakna Nygård.

Även om jag antagligen kommer hålla kontakten med mina vänner ifrån skolan, kommer inte din där speciella andan finnas där, just den som gör Nygårdsskolan till den fantastiska skolan den är. För just den vill jag tacka alla som lyssnar idag.

Tack.

Elev åk. 9 VT-15 

Senast uppdaterad 2015-09-21
Complementary Content
${loading}