Besök vår beta-sajt

Just nu gör vi om goteborg.se så att webbplatsen ska fungera bra oavsett om du använder dator, mobil eller surfplatta.

På vår beta-version av goteborg.se kan du se hur den kommer att se ut. Du kan även lämna synpunkter.

Gå till beta-sajten

Söndag 29 maj mellan klockan 8 och 15 utförs serverarbete som påverkar goteborg.se

Publicerat: 27 maj 2016 klockan 17:09

På söndag pågår ett arbete mellan klockan 8 och 15 som gör att webbplatsen kanske inte går att nå. Om det sker visas istället en sida med uppgifter om hur du kan nå Göteborgs Stad på andra sätt.

Länk till sidan
Kulturförvaltningen Fackförvaltning

Webbinnehållsvisning

Actions

Kulturförvaltningen

Claes Hakes skulptur Bohuslän vid Centralstationen. Foto: Nils Tengdahl

Till kulturförvaltningen hör Stadsbiblioteket, fyra museer (Göteborgs konstmuseum, Röhsska museet, Göteborgs stadsmuseum och Sjöfartsmuseet Akvariet), Göteborgs Konsthall, Stora Teatern samt avdelningen för Fri konst och kultur.

Förvaltningen fördelar kulturstöd till det fria kulturlivet och har ansvar för namnsättningen av gator och torg. Charles Felix Lindbergs donationsfond, som finansierar en stor del av den offentliga utsmyckningen i Göteborg, ingår också i kulturförvaltningens ansvarsområde.

Kultur för barn och unga prioriteras. På kulturhuset för unga - Frilagret - är det de unga som själva bestämmer vad som ska hända.

Kulturmiljön är en del av våra samlade resurser, något Stadsmuseets Kulturmiljöenhet arbetar med. På enheten finns bebyggelseantikvarier, antikvarier och arkeologer. Kulturmiljöenheten är också involverad i arbetet med Västlänken. Enhetens uppdrag är att bevaka att kulturhistoriskt värdefulla miljöer skadas så lite som möjligt när tågtunneln byggs.

 

Senast uppdaterad 2016-02-04
Complementary Content
${loading}