Länk till sidan

Stadsbiblioteket

Webbinnehållsvisning

Actions

Stadsbiblioteket på Götaplatsen

Foto: Lisa Nylén

Stadsbiblioteket på Götaplatsen invigdes på Världsbokdagen den 23 april 2014 efter att ha byggts om och till i två år. Det nya huset är 3000 m2 större, en ökning med 30 %. Nu finns mer plats för alla besökare, barn- och ungdomsavdelningarna är dubbelt så stora och det finns nya scener, fler grupprum, läsplatser mm.

Du kan också följa Stadsbiblioteket på bloggen stadsbiblioteket.nuHitta ditt närmaste bibliotek och se bokbussens turlista .

Visningar av Stadsbiblioteket

Vill du boka en gruppvisning av nya Stadsbiblioteket? 
Mejla visningar.sb@kultur.goteborg.se så kontaktar visningsansvarig dig så snart som möjligt.
 

Visningar för förskola, låg- och mellanstadiet
Klassvisningar för förskola och åk 4-6 . Bokas via museilektioner.se
Klassvisningar åk 1-3 kommer att ske på tisdagar, start klockan 09.
Anmälan sker via e-post: barn.stadsbiblioteket@kultur.goteborg.se
 

Klassvisningar högstadiet
Klassvisningar för högstadiet kommer att ske på tisdagar och torsdagar, klockan 9-10.
Anmälan sker via e-post: dynamo@kultur.goteborg.se

Pedagogvisning
Onsdag 30/9 kl 09.30 för pedagoger på låg- och mellanstadiet,mejla barn.stadsbiblioteket@kultur.goteborg.se
Onsdag 14/10 kl 16.30 för pedagoger i förskolan eller på lågstadiet, mejla barn.stadsbiblioteket@kultur.goteborg.se
Märk mejlet med Pedagogvisning.

Digital rundvandring!
Du kan vandra omkring i Stadsbiblioteket via google maps, klicka här så kommer du in i huset. 

Hyra av konferensrum

Stadsbiblioteket har fyra konferensrum för uthyrning till föreningar eller företag (ej privatpersoner). Rummen kan hyras: 
Måndag till fredag, klockan 16.00-20.30
Lördag och söndag, klockan 10.30-17.30
MAX ANTAL: 16 personer

Kostnad
Utan föreningsbidrag betalar 350:- / timmen
Med föreningsbidrag kan man låna konferensrum gratis vid 1 tillfälle per år. 

Förtäring
Fika/mat beställs enbart via Café Roots, mejla dina uppgifter och önskemål till info@rootscafe.se

Intresseanmälan
Fyll i intresseanmälan och mejla till konferensrum.sb@kultur.goteborg.se 
Alla fält är obligatoriska. Om du laddar ned pdf:en kan du skriva direkt in i dokumentet, kom bara ihåg att spara dina ändringar. Ladda ned Intresseanmälan 

En avgift på 500 kr tillkommer om avbokning ej har skett inom 24 timmar före avtalad bokningstid.

Hyra av Hörsal

I Stadsbiblioteket finns en Hörsal, föreläsningssal med scen, för uthyrning.  Här ryms 178 personer i biosittning och scenen fungerar för såväl enstaka talare, som debatter och mindre musik- och teaterföreställningar.  
Hörsalen har platser avsedda för rullstol samt hörselslinga.
Ingen förtäring är tillåten i lokalen.
 

Hörsalen hyrs ut till juridiska personer och det finns två hyresnivåer beroende på om man är en ideell förening eller en kommersiell aktör. Har man ett arrangemang som riktar sig till allmänheten och tar entré eller om det sker försäljning räknas man som en kommersiell aktör.

Kostnad föreningar:
Halvdag 2 500 kr, heldag 4 000 kr.

Kostnad kommersiell aktör:
Halvdag 5 000kr, heldag 8 000 kr. 
 

Intresseanmälan 
Ladda ned intresseanmälan för att hyra hörsalen. Alla fält är obligatoriska. Om du laddar ned pdf:en kan du skriva i dokumentet, kom bara ihåg att spara dina ändringar!  Skriv ut och skicka per post till angiven postadress.

Hyra av Utställningshall

På entréplan i hörnet mot Götaplatsen finns bibliotekets utställningshall. Föreningar och organisationer kan hyra utställningshallen för egenproducerade utställningar, under tider som kulturförvaltningen inte använder den för egen verksamhet. Tiderna fördelas för ett halvår i taget utifrån kriterier som kötid, aktualitet, anknytning till bibliotekets verksamhet. Samhällsinformation prioriteras. Utställningar med enskilda konstnärer godkänns inte. Lokalen hyrs inte ut för kommersiella utställningar. Ett undantag är t ex vid bokrean, då uthyrningen föregås av en upphandling och annan hyra gäller.

Utställarna bygger, river och vaktar själva sin utställning. Utställningstiden är vanligtvis mellan 7 och 14 dagar.

Kostnad
500 kr/dag

Intresseanmälan 
Ladda ned intresseanmälan att hyra utställningshallen. Alla fält är obligatoriska. Om du laddar ned pdf:en kan du skriva i dokumentet, kom bara ihåg att spara dina ändringar!  Skriv ut och skicka per post till angiven postadress eller mejla till angiven kontaktperson.

Stadsbiblioteket 300m2

Stadsbiblioteket 300m2 ligger vid Brunnsparken och är ett litet tillfälligt bibliotek för dig som är göteborgare. Det är en servicestation med fritt wifi och ett begränsat urval skönlitteratur, populärvetenskap, tidskrifter, film och musik samt Företagarinfo. Via internet kan du beställa allt som finns på övriga bibliotek i Göteborg, till det lilla biblioteket på Södra Hamngatan 57. 

Kontaktuppgifter och öppettider till Stadsbiblioteket 300m

Stadsbiblioteket Miini, Dynamo och Global

Under om- och tillbyggnaden har det funnits ytterligare tre bibliotek som nu är stängda.

Miini hette småbarnsbiblioteket och namnet lever nu kvar när vi pratar om småbarnsavdelningen hos oss. Dynamo heter vår ungdomsavdelning och det var även namnet på ungdomsbiblioteket vi hade under om- och tillbyggnaden.

Bokinkast

Stadsbiblioteket har ett bokinkast där du kan lämna tillbaka dina lån när biblioteket är stängt. Bokinkastet hittar du vid den gamla entrén till huset.

Det digitala biblioteket

Bibliotekskatalogen Gotlib

I bibliotekskatalogen Gotlib hittar du information om hur du lånar och reserverar böcker. Du kan söka bland allt material som finns på Stadsbiblioteket och stadsdelsbiblioteken i Göteborg. I Gotlib kan du också lämna inköpsförslag, chatta med en bibliotekarie och logga in på Ditt bibliotekskonto
Besök Gotlib på: www.gotlib.goteborg.se

Bibliotekskatalogen Gotlib finns även som en mobil webbplats: m.gotlib.goteborg.se

Möt oss i våra sociala medier

Följ oss genom våra sociala medier, håll koll på vad som händer just nu och få många tips om arrangemang, böcker, film och musik. Du hittar oss på:

Kopiera, scanna och skriv ut

På Stadsbiblioteket har vi många datorer som man kan låna en timme med bibliotekskort och PIN-kod. Man kan skriva ut tre sidor om dagen gratis, därefter kostar de 2 kronor styck. Man kan också skriva ut i färg för 5 kronor. Det finns kopiatorer på flera våningsplan. Det kostar 2 kronor att kopiera svartvitt och 5 kronor för färg. Man kan även scanna dokument och få dem skickade till sin e-postadress. Det kostar ingenting.

Frågor och synpunkter

Har du frågor eller synpunkter gällande om- och tillbyggnaden av Stadsbiblioteket Göteborg? Kontakta Stadsbiblioteket Göteborg, telefon:031-368 33 00 eller e-post: info.stadsbiblioteket@kultur.goteborg.se

 

Intresseanmälan för bokning av konferensrum Intresseanmälan för hyra av hörsal Intresseanmälan för hyra av utställningshall
Senast uppdaterad 2015-10-13

Stadsbiblioteket på Götaplatsen

Adress Box 5404 402 29 Göteborg
Besöksadress Götaplatsen 3
Telefon 031-368 33 00


Mer information och karta
Complementary Content
${loading}